Back to All Events

Συναυλία μουσικής δωματίου "ήχοι υπό το σεληνόφως"

Ο Γιώργος Λαζαρίδης συμπράττει με τον Χρήστο Γρίμπα 

Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράτει με τον βιολοντσελίστα Χρίστο Γρίμπα στο Θέατρο Αλώνι την Τρίτη 24 Αυγούστου, στην εκδήλωση της πανσελήνου του αυγούστου οπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα περιλαμβάνει την 2η σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του L.V. Beethoven, την σονάτα του S. Rachmaninov καθώς και την ραψωδία του Γ.Ε.Λαζαρίδη με τίτλο 'Επιστροφή'. Το έργο αυτό, που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2009, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου πιανίστα και μέντορα Yonty Solomon.

 

Ήχοι υπό το Σεληνόφως

1) Alexander Glazunov "Chant Du Menestrel" ('Το Τραγούδι του Βάρδου'), op.71 - για βιολοντσέλο & πιάνο

2) George Emmanuel Lazaridis "The Return" ('Επιστροφή') - Ραψωδία για βιολοντσέλο & πιάνo

3) Ludwig Van Beethoven "Moonlight Sonata" (Σονάτα Υπο το Σεληνόφως), op. 27 No. 2 – για σόλο πιάνο - Adagio Sostenuto - Allegretto - Presto Agitato

4) Sergei Rachmaninoff "Sonata in G minor" (Σονάτα σε Σόλ ελάσονα), op. 19 - για βιολοντσέλο & πιάνο - Lento Allegro moderato - Allegro scherzando - Andante - Allegro mosso

Ο Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σαν πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής στην ηλικία των 6 μόλις ετών. Σήμερα, διανύει μια λαμπρή διεθνή καριέρα και οι εκτελέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως «τόσο ξεχωριστές, που είναι υπεράνω σύγκρισης» ακόμη και όταν σκεφτούμε σπουδαίες ηχογραφήσεις των Argerich, Horowitz, Brendel, Zimerman» ('Gramophone Music Magazine').

Έχει δώσει συναυλίες στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα στον κόσμο καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ από το Μεξικό έως την Αίγυπτο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, του Λονδίνου, του Μονάχου και του Στρασβούργου, υπό τη διεύθυνση μεγάλων αρχιμουσικών.Έχει τιμηθεί με υποτροφίες, βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και τηλεοπτικά αφιερώματα σε Ευρώπη, Αμερική και Ελλάδα, ενώ ηχογραφήσεις του έχουν επιλεγεί ανάμεσα στις καλύτερες όλων των εποχών από έγκυρα διεθνή μουσικά περιοδικά, όπως τα 'BBC Music Magazine', 'Classic FM Magazine', 'International Piano' κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Μουσικών για την Ειρήνη «ADAP» και του Διεθνούς Φεστιβάλ «Μουσικό Χωριό». Από το Σεπτέμβριο του 2010 έχει αναλάβει το συντονισμό του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης.