Back to All Events

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ


ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2019

5 ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ 2019

ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Στιγμιότυπο 2019-04-19, 11.31.28 πμ.jpg

Θέμα του σεμιναρίου: «Τρωάδες» Ευριπίδη

unnamed-1.jpg

Μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου πραγματοποιείται το 5ο Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος , σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης διοργάνωσης των προηγούμενων ετών που ξεκίνησαν  το 2015 το Θέατρο Αλώνι μαζί με τη Λυδία Κονιόρδου. Mετά την ολοκλήρωση  του Σεμιναρίου θα γίνει η παρουσίαση – παράσταση στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι με την πανοραμική θέα στον Παγασητικό με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί το αποτέλεσμα της εργασίας που φέτος έχει  σαν θέμα τις Τρωάδες του Ευριπίδη. Θα προλογήσει ο θεατρολόγος Βάλτερ Πούχνερ και η Λυδία Κονιόρδου.

ANCIENT DRAMA SEMINAR 2019

5TH ANCIENT DRAMA SEMINAR AT PELION

UNDER THE GUIDANCE OF LYDIA KONIORDOU

The 5th Ancient Drama Seminar is realized in the lush nature of Pelion, following the successful events of the previous years which started in 2015 with the collaboration of Aloni Theatre with Lydia Koniordou. After the completion of the two-week seminar, a presentation-performance will take place in the ancient-like Aloni Theatre overlooking the Gulf of Pagasitikos, so that spectators can watch the outcome of the students’-actors’ work. The theme for this year is Euripides’ Trojan Women. Introduced by theatrologist Walter Puchner and Lydia Koniordou.

August, 3 at 8:30 p.m

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και νέους απόφοιτους Ακαδημιών θεάτρου, δραματικών σχολών, καθώς και σε φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων ( προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου) με πρακτική κατεύθυνση στην υποκριτική, με πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15 Ιουλίου. Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού και πρόσφατης φωτογραφίας .Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και η επιλογή θα γίνει με προσωπική επικοινωνία με την Λυδία Κονιόρδου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Αναλαμβάνω το θερινό σεμινάριο για Τρίτη φορά. Όταν ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια εκτός από το Αττικό σχολείο δεν υπήρχε η θερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα που υπάρχει σήμερα. 

Το θέατρο Αλώνι και η μοναδική εμπειρία όλων μας, όπως και του κοινού που μας τιμά , ήταν ο πιλότος για το Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, που οργανώθηκε από το ΥΠΠΟΑ στη διάρκεια της θητείας μου . Απλώνεται σε όλη την επικράτεια  και συνδέει τα μνημεία μας με την παιδεία για το αρχαίο Δράμα. 

Το Σχολαρχείο στο Αλώνι συνδυάζει και αυτό δύο μνημεία. Το σεμνό αλλά πανέμορφο παληό πέτρινο κοινοτικό αλώνι , που μεταμορφώθηκε σε θέατρο με την αρωγή και ανιδιοτελή προσφορά των φίλων του. Μια μικρή αχιβάδα στη πλαγιά του Πηλίου που αγναντεύει την Θάλασσα . Και μόνο μια επίσκεψη εκεί σε γεμίζει ανάταση και έμπνευση.

Έχει όμως και ένα άλλο μνημείο. Το μνημείο της Φύσης στο βουνό των Κενταύρων, με τα δάση από οξιές , καστανιές , πλατάνια που το περιβάλλουν ,ρυάκια που τραγουδούν και μυστικά θροΐσματα. 

Είναι για μένα μια μεγάλη πηγή έμπνευσης να μοιράζομαι την εμπειρία μου με νέους σε ένα τέτοιο μοναδικό περιβάλλον. Να κάνουμε την άσκηση μας ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα. Να ακούμε τη φωνή της φύσης αλλά και των απλών ανθρώπων του λαού μας που το σεβάστηκαν και δημιούργησαν με αίσθηση ομορφιάς και σεμνότητας αυτό το αλωνάκι, που σε ταξιδεύει στις πηγές του αρχαίου δράματος , που σε συνδέει με ένα τρόπο μοναδικό, βιωματικό με το Διονυσιακό πνεύμα του Θεάτρου. 

Φεύγοντας η εμπειρία μας είναι ανεπανάληπτη. Εφόδιο για τη ζωή. Φεύγουμε ευγνώμονες για το δώρο που πήραμε. Για την ψυχοσωματική μας άσκηση , για τα μυστικά της δουλειάς που μοιραστήκαμε και για τη γενναιόδωρη προσφορά του Δάσους που θα  μας συνοδεύει και θα μας εμπνέει.

Λυδία Κονιόρδου . 

Πρώην Υπουργός Πολιτισμού

Μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Κέντρου πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Πρόγραμμα

Κυριακή 21 Ιουλίου: Άφιξη των συμμετεχόντων με ΚΤΕΛ ή ιδιωτικό μέσο (το κόστος επιβαρύνει τον σπουδαστή με μειωμένο εισιτήριο)

Από ΚΤΕΛ Λιοσίων η διαδρομή για Βόλο στις  9.00 π.μ. Διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες. Στη συνέχεια 1.00 μ.μ. με μεταφορικό μέσο του θεάτρου άφιξη στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας  (διάρκεια μισή ώρα).

Καθημερινό πρόγραμμα

9.00 π.μ. - 9.30 π.μ. :Πεζοπορία προς το βουνό στην περιοχή Άη- Λιά (30’)

μέχρι 1.30 μ.μ.:  Εργασία με την Λυδία Κονιόρδου.

2.00 μ.μ. - 6.00 μ.μ.: Επιστροφή- Γεύμα- ξεκούραση-μελέτη.

7.00 μμ -11.00 μ.μ.: Πεζοπορία προς στο θέατρο (20’) και εργασία στο Θέατρο Αλώνι  με την Λυδία Κονιόρδου.

Σάββατο 3/8

8.00 μ.μ. Παρουσίαση – παράσταση  στο Θέατρο Αλώνι και πρόλογος από τον Θεατρολόγο Βάλτερ Πούχνερ.

Κυριακή 4/8

Απονομή βεβαίωσης σεμιναρίου και Αναχώρηση.

DSC_0172.jpeg

Στην τιμή περιλαμβάνεται το κόστος του Σεμιναρίου,  ξενώνας με πρωινό & ένα γεύμα.

  • Οι ξενώνες είναι παραδοσιακοί Πηλιορείτικοι με δίκλινα δωμάτια

    όπου διαμένουν δύο σπουδαστές / δωμάτιο.

  • Οι ξενώνες απέχουν από το θέατρο 15' με τα πόδια.

  • Για πληροφορίες επικοινωνείτε με το Θέατρο Αλώνι στο τηλ. 210 6460181 και 6946873199

  • Αιτήσεις συμμετοχής : email theatroaloni95@gmail.com

Screenshot 2019-05-06 at 2.49.58 PM.jpg
Later Event: August 5