Back to All Events

Το Μελτεμάκι

απο την πειραματικη σκηνη Νέας Ιωνίας Βόλου

«Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ» έχοντας ως κύριο στόχο της τη συμβολή, την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτισμού και μένοντας πιστή στην προβολή του Νεοελληνικού ρεπερτορίου, παρουσιάζει την ρομαντική κωμωδία του Παντελή Χόρν «ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΑΚΙ».

Ένα ελκυστικό κι έξυπνο παιχνίδι, γραμμένο με όρεξη και πολύ κέφι, είναι το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, μία από τις καλύτερες κωμωδίες του μεγάλου μας δραματουργού.

 

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα νησί του Αιγαίου. Ο κεντρικός ήρωας, ένας αξιωματικός του ναυτικού, μετά από μία στερημένη και σκληρή ζωή στη θάλασσα, επιστρέφει στο γαλήνιο, ήρεμο και ειδυλλιακό τοπίο του νησιού του. Απολαμβάνει τη συντροφιά των φίλων του και τις περιποιήσεις της γυναίκας του που τον καλοταΐζει και τον φροντίζει. Ένα αιφνίδια «μελτεμάκι», όμως, θα ταράξει το ήσυχο κι απάνεμο λιμάνι που είχε αράξει. Μία δροσερή και φρέσκια αύρα που συνοδεύει την είσοδο ενός νεαρού κοριτσιού. Η αγνή, θερμή και ολοζώντανη παρουσία της ανιψιάς του θα αναστατώσει τον άλλοτε κουρασμένο άντρα, που θα τολμήσει να ποθήσει και να διεκδικήσει το καλύτερο, το άφταστο.

Οι κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, τα πειράγματα μεταξύ των προσώπων, μία χήρα «φραγκοπαναγιά», που «δεν μπορεί να βλέπει τους άντρες να υποφέρουν», τα ερωτικά τρίγωνα που δίνουν και παίρνουν, η αντρική απιστία και η συζυγική γκρίνια και ζήλεια, εικόνες ανεξάντλητης αφθονίας, αλλά και μια κρυφή μελαγχολία, πλέκονται μαζί σε ένα κομψοτέχνημα που μόνο δραματουργοί σαν τον Π. Χορν αξιώνουν να δημιουργούν.

ΣυντελεστέςΣκηνοθεσία: Δημήτρης Πανταζής,Σκηνικά: Πασχάλης ΑγγελίδηςΚοστούμια: Όλγα ΜαρίαΜουσική: Γρηγόρης ΣουλτάνηςΦωτισμούς: Δημήτρης ΔημητριάδηςΔραματουργική ανάλυση: Eφη ΣταυροθεοδώρουΤους ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πανταζής, Ειρήνη Κοταρέλα, Μαρίνη Καγιά, Αντώνης Μαραγκάκης, Δήμητρα Κυρατσούδη, Νότα Κοντού.

Earlier Event: August 6
Καμεράτα