Mουσική παράσταση
Aug
15
9:00 PM21:00

Mουσική παράσταση

..Μια μαγική μουσική παράσταση στο μοναδικό Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στις 15 Αυγούστου με ατμοσφαιρικά λυρικές και δυναμικές ερμηνείες τραγουδιών σπουδαίων ελλήνων συνθετών από την Έρρικα Πατρικίου και το Χρήστο Κωνσταντόπουλο.

View Event →
Ψυχολογία Συριανού Συζύγου
Aug
12
9:00 PM21:00

Ψυχολογία Συριανού Συζύγου

Η Ψυχολογία Συριανού συζύγου είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα μια νέα και, για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές... την παντρεύεται.Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει... Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.

View Event →
Το αμάρτημα της μητρός μου
Aug
6
9:00 PM21:00

Το αμάρτημα της μητρός μου

Ο Γεώργιος Βιζυηνὸς γεννήθηκε στὸ χωριὸ Βιζύη Ὁ Γεώργιος Βιζυηνὸς γεννήθηκε στὸ χωριὸ Βιζύη  της Θρᾴκης τὸ 1849.  Έχει μία παιδικὴ ψυχή, γεμάτη νοσταλγία, λυρικὴ διάθεση, αβρὴ μελαγχολία, τρυφερότητα καὶ πόνο. Νοσταλγεί, όπως ὁ Παπαδιαμάντης, τὰ παιδικά του χρόνια, τὴ χαροκαμένη μάνα του, τὸ φτωχικό του σπίτι, τὸ χωριὸ του Βιζύη, τὴ Θρᾴκη γενικά, τὴν Πόλη των θρύλων. Καὶ ἡ ποίησή του αντλεί τὰ θέματά της ἀπὸ αὐτὴ τὴ νοσταλγικὴ παρηγοριά. Ἀλλού αὐτοβιογραφείται, ἀλλού ἠθογραφεί τὶς λαϊκὲς παραδόσεις του τόπου του, ἀλλού εκφράζει τὴν πίστη του στὴ Μεγάλη Ιδέα καὶ άλλοτε γράφει δροσερὰ παιδικὰ ποιήματα. Ἀρκετοὶ στίχοι του μας συγκινουν καὶ σήμερα. Πρέπει όμως νὰ εκτιμήσουμε τὴ συμβολή του, μὲ τὰ μέτρα της ἐποχής του. Ενώ ξεκίνησε ἀπὸ τὴ φαναριώτικη ποίηση της Πόλης καὶ βρήκε τὸν στόμφο καὶ τὴ ρητορεία των Φαναριωτών στὴν Αθήνα, ο ίδιος ἔδειξε τὴ γνήσια εὐαισθησία του μὲ νέο τρόπο: στροφὴ πρὸς τὴ λαϊκὴ παράδοση...

View Event →
Μύθοι και παραμύθια - αστροβραδιά
Aug
5
8:00 PM20:00

Μύθοι και παραμύθια - αστροβραδιά

Στα πλαίσια των 8ήμερων εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παρα-μύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», που φέτος ξεδιπλώνεται για την πε-ρίοδο 3-10 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, την Άνω Γατζέα και την Αγία Τρίαδα, φιλοξενείται βραδιά αφήγησης για μικτό ακροατήριο στο Θέατρο «Αλώνι» την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 και ώρα 9.30 μμ.

View Event →
Tο τραγούδι της Κωνσταντινούπολης
Aug
2
9:00 PM21:00

Tο τραγούδι της Κωνσταντινούπολης

Η εκδήλωσή μας επιχειρεί να παρουσιάσει μια αρκετά αντιπροσωπευτική εικόνα όλου του φάσματος του πολίτικου τραγουδιού. Το πρόγραμμα, δοκιμασμένο και ανθεκτικό στους καιρούς, φιλοδοξεί να έχει κυρίως πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και μάλιστα με τη συμμετοχή του κοινού.

Τραγουδούν ο γνωστός τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και ερευνητής του ελληνικού και του τουρκικού τραγουδιού Θωμάς Κοροβίνης και η σπουδαία Τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κοτς.

View Event →
Προσανατολισμός στο αρχαίο δράμα με τον Άρη Ρέτσο
Jul
27
9:00 PM21:00

Προσανατολισμός στο αρχαίο δράμα με τον Άρη Ρέτσο

Ο Άρης Ρέτσος, ο μοναδικός στη χώρα -ενδεχομένως και διεθνώς- άνθρωπος που έχει αφοσιωθεί από το 1989, αποκλειστικά στη μελέτη του αρχαίου δράματος, παρουσιάζει με «μουσικά» στοιχεία... και «όχιμόνο», θέματα,  σκηνές και ήρωες από τον στυγερό Κύκλο του Μύθου των Ατρειδών. Εισάγει στα θεατρικά δρώμενα πρωτοφανείς ηχοδραστικές καινοτομίες και αναβαθμίζει την αντίληψη τού αρχαίου λόγου δίχως να προδίδει τους κανόνες που τον γέννησαν.Μετά τον «Θρόνο των  Ατρειδών» στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Ηρώδειο , που παρουσιάστηκε από εικοσαμελή θίασο νέων πρωταγωνιστών και σε σκηνοθεσία του ιδίου, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, επιστρέφει σαν ηθοποιός, μουσικός εκτελεστής και soloperformer, υποδυόμενος μόνος, στη σκηνή αυτή τη φορά, όλα τα πρόσωπα! Δίνοντας μια καινούργια διάσταση στους ρόλους και στην υποκριτική, ερμηνεύει τον Φρουρό, την Ηλέκτρα, τον Κήρυκα, τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον  Άγγελο και με μια ειδική, κατά γενική ομολογία πρωτάκουστη τεχνική, αποδίδει την Φωνή και τον Ήχο του πολυπληθούς Χορού.

View Event →
θεατρικό ηλιοστάσιο
Jun
21
9:30 PM21:30

θεατρικό ηλιοστάσιο

Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε, υποσχόμενο ζεστές βραδιές πλούσιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάτω από το φως των αστεριών στο γραφικό Θέατρο Αλώνι!

Και όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της φετινής περιόδου, πιάνουμε ξανά «δουλειά» για να ετοιμάσουμε το μικρό θεατράκι ώστε να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τους θεατές του.

Το Σάββατο, 21 Ιουνίου όλοι οι φίλοι του θεάτρου ανταμώνουμε ξανά για το γνωστό μας πλέον «Θεατρικό Ηλιοστάσιο»: μια ευκαιρία να οργανωθούμε ενόψει της νέας σεζόν, να... κάνουμε καμιά δουλειά, αλλά κυρίως να εγκαινιάσουμε τη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, χορό, μεζεδάκια, τσιπουράκια και ό,τι προκύψει...

View Event →