Συναυλία Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν και Μαρία Θωίδου
Aug
25
9:00 PM21:00

Συναυλία Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν και Μαρία Θωίδου

Συναυλία Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν στις κιθάρες, Μαρία Θωίδου στη φωνή, σε συνδιοργάνωση με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Μια συνδιοργάνωση δύο πολιτιστικών πρωτοβουλιών, το Θέατρο Αλώνι και το Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη φιλική υποστήριξη του Μουσικού Χωριού

View Event →
Τα δεκανίκια, ή πώς ξέμαθα να περπατώ
Aug
21
9:00 PM21:00

Τα δεκανίκια, ή πώς ξέμαθα να περπατώ

Τα δεκανίκια, ή πώς ξέμαθα να περπατώ

Μια βουβή κωμωδία με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι

Περίληψη του έργου

Μια ολόκληρη πολιτεία, όπου όλα κυλούν ομαλά, αναστατώνεται όταν ο πολυαγαπημένος της βασιλιάς τραυματίζεται βαριά. Θεραπευτές από παντού και κάθε είδους σπεύδουν να του σώσουν τη ζωή και τα καταφέρνουν με τίμημα τη μόνιμη αναπηρία του και την υποχρέωση να κινείται μόνο με τη βοήθεια δεκανικιών. Τότε ο βασιλιάς διατάζει : «Όλοι πρέπει να περπατούν με δεκανίκια αλλιώς τους περιμένει θάνατος.». 

View Event →
 Piano στο Αλώνι
Aug
16
to Aug 17

Piano στο Αλώνι

Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους νεαρούς σολίστ πιάνου, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, Αγάθη Λεϊμονή.

Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, καθώς και να ζήσουν μαζί του την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο.

Έτσι και φέτος, στις 16 και 17 Αυγούστου, τέσσερις νέοι σολίστ πιάνου, με πολλά διεθνή βραβεία ήδη από τη νεαρή τους ηλικία,  θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο. 

View Event →
Σοφοκλή | Αντιγόνη
Aug
5
9:00 PM21:00

Σοφοκλή | Αντιγόνη

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, η Ομάδα Σημείο Μηδέν, ανακοινώνει την έναρξη περιοδείας κατά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Στις 5 Αυγουστου θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ “Θέατρο Αλώνι 2019“.

View Event →
ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Jul
21
to Aug 3

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

5 ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Το Θέατρο Αλώνι, σε συνεργασία με την ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Λυδία Κονιόρδου θα πραγματοποιήσει από τις 21 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου σεμινάριο Αρχαίου Δράματος και ανοιχτή παρουσίαση στο αρχαιοελληνικού τύπου Θέατρο.

View Event →
Θεατρικό Ηλιοστάσιο 2019
Jun
22
7:30 PM19:30

Θεατρικό Ηλιοστάσιο 2019

  Έλα και φέτος στο Θεατρικό Ηλιοστάσιο 2019 τη  γιορτή - θεσμό για το Θέατρο Αλώνι!

Για το αλώνισμα μιλά ο Άλκης Αγγελίδης – Για τη διατροφή μιλούν οι ερευνήτριες της αρχαιοβοτανικής επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ Αγγελική Καραθάνου και Χρυσή Πετρίδου – Τα όργανα θα παίξουν οι ειδικοί ερευνητές και μουσικοί Ανδρέας Δημητρέλης και Ηλίας Πατρινός

View Event →