Το τάβλι του Δημήτρη Κεχαιδη
Aug
21
9:00 PM21:00

Το τάβλι του Δημήτρη Κεχαιδη

Το «Τάβλι» παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης το 1972. Σκηνοθεσία Κάρολος Κούν. Οταν αυτός ο εφιάλτης σήψης, κράτους και κοινωνίας, ήταν ακόμη στη σύλληψή του. Κι όταν ένας Φώντας (κομπιναδόρος, αδίστακτος αλλά και αφελής - γι' αυτό και αιωνίως αποτυχημένος) μπορούσε να παρασύρει έναν Κόλλια (μεροκαματιάρη λαχειοπώλη, ήρωα της Αντίστασης, με όνειρο να γράψει βιβλίο για τη ζωή του όπου τον βοηθά γριά Κολωνακιώτισσα) στα πλέον απίθανα -τότε- τερατώδη, πανούργα αλλά και αφελή πλάνα για να ζήσουν επιτέλους τα... κλέη μύθων και προγόνων.

View Event →
Mάρθα Φριντζήλα - Τάκης Φαραζής
Aug
16
9:00 PM21:00

Mάρθα Φριντζήλα - Τάκης Φαραζής

«Ποιητής είναι αυτός που στην προσπάθειά του να ξύσει το φεγγάρι ξύνει την καρδιά του» F. G. Lorca

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνο – φωνή με τον Τάκη Φαραζή και την Μάρθα Φριντζήλα που περιλάμβανε 16 κομμάτια, κυρίως από το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Απόστολος Καλδάρας, Νίκος Παπάζογλου), με σημαντικές αναφορές όμως στη Λατινική Αμερική, στην Ιταλία και μοναδικές στιγμές από την αμερικάνικη τζαζ (”Strange fruit”), αλλά και την κλασική μουσική («Σονάτα του σεληνόφωτος»).

View Event →
Ψαραντώνης
Aug
7
9:00 PM21:00

Ψαραντώνης

Ο Ψαραντώνης είναι μια ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, διαθέτει μία φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της κρητικής λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων». Ο Αντώνιος Ξυλούρης  γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης. Διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση.

View Event →
Νίκος Παρθένης / Ζαφείρης Κουκουσέλης
Jul
27
9:00 PM21:00

Νίκος Παρθένης / Ζαφείρης Κουκουσέλης

ραδιά μελοποιημένης ποίησης με τον Νίκο Παρθένη τον Ζαφείρη Κουκουσέλη και την Κατερίνα Αντωνακάκη «Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως» (κ.π.Καβάφης)

Στην ποίηση, με την οποία συνοδοιπορούμε ως λαός αιώνες τώρα, καταφεύγουμε και πάλι. Όπως κάναμε πάντα. Σους ποιητές μας που τα έχουν πει και τα λένε, αλλά δεν εισακούγονται. Στην Ποίηση που όταν συναντιέται με την τέχνη της Μουσικής γεννιούνται τραγούδια βάλσαμο ψυχών και σωμάτων, αφού είναι «απόπειρες ανακούφισης του πόνου».

Όμως, είναι και καθρέφτης αυτογνωσίας που τόσο έχουμε ανάγκη στην πικρή και σκυφτή εποχή που ζούμε. Μια βαθιά βουτιά στην πραγματικότητα γύρω μας κα μέσα μας, μια υπαρξιακή αναζήτηση που βοηθά τη συνειδητοποίηση και τις αποφάσεις.

View Event →
θεατρικό ηλιοστάσιο
Jun
23
9:00 PM21:00

θεατρικό ηλιοστάσιο

Και φέτος υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με μια συνήθεια που αγαπήσαμε: το «Θεατρικό Ηλιοστάσιο». Την Κυριακή πρωί 23 Ιουνίου προετοιμάζουμε το Θέατρο Αλώνι για να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τους θεατές των φετινών εκδηλώσεων. Προσκαλούμε όλους τους φίλους του θεάτρου να συναντηθούμε με σκοπό να γνωριστούμε, να οργανωθούμε, να... κάνουμε και καμιά δουλειά ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πλούσιο σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καλοκαίρι που έρχεται.

Επειδή όμως πρόκειται για την πρώτη μας γιορτή φέτος, θα διασκεδάσουμε παρέα με τον Γιώργο Δεληγιάννη, το κλαρίνο του και την κομπανία του, και θα τσιμπήσουμε τα μεζεδάκια μας και τα τσιπουράκια μας. Γιατί για εμάς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλύσουμε την ομίχλη του φόβου που έχει σκεπάσει τη χώρα μας και να ανοίξουμε τις ψυχές μας. Εμείς θα είμαστε από της 8,30 εκεί αν αργήσετε και λίγο ε…. δε χάλασε και ο κόσμος

View Event →