Θύμιος Ατζακάς - Udopia
Aug
25
9:00 PM21:00

Θύμιος Ατζακάς - Udopia

H Udopia είναι η πολυδόνητη χώρα. Εκεί όπου κάποτε ένα ευλύγιστο κομμάτι αρχαίου ξύλου έτριξε και στάλαξε αρμονία. Στη χώρα αυτή το ούτι είναι ουτοπικό και άξεστο.

Όλη η μουσική της Udopia είναι πρωτότυπη, με εξαίρεση δύο εμβόλιμες επεξεργασίες/διασκευές, επάνω σε μουσική του Eric Satie και του Ρωμιού συνθέτη και λυράρη, Νικολάκη. Και οι δυο έζησαν την ίδια σχεδόν εποχή, συχνά κόντρα στα κυρίαρχα μουσικοποιητικά πλαίσια του περιβάλλοντός τους, παράγοντας μια μουσική αξιομνημόνευτης κομψότητας.

View Event →
Συναυλία με τον Πετρολούκα Χαλκιά στην βραδιά πανσέληνου
Aug
18
9:00 PM21:00

Συναυλία με τον Πετρολούκα Χαλκιά στην βραδιά πανσέληνου

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς – ζωντανός μύθος της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, αυτοσχεδιαστής της δημοτικής παράδοσης  και δεξιοτέχνης κλαρινίστας που μαγεύει τα πλήθη με την τέχνη του –  θα βρεθεί στο Θέατρο Αλώνι για να μας ταξιδέψει στο ηπειρώτικο μουσικό μεγαλείο, μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι.

View Event →
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
Aug
12
9:00 PM21:00

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση – στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας – παρουσιάζει το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου.

View Event →
Piano στο Αλώνι
Aug
6
to Aug 7

Piano στο Αλώνι

Με αφορμή 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και με επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, το 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους νεαρούς σολίστ πιάνου, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, Αγάθη Λεϊμονή.

View Event →
Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος
Jul
2
to Jul 16

Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος

Το Θέατρο Αλώνι διοργανώνει σε συνεργασία με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και δασκάλα υποκριτικής Λυδία Κονιόρδου θερινό σεμινάριο και ανοιχτή παρουσίαση της εργασίας με θέμα την “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη από 2/7 έως 16/7.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς καθώς και σε σπουδαστές δραματικών σχολών από την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 5 Ιουνίου. Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού και πρόσφατης απλής φωτογραφίας.

View Event →
θεατρικό ηλιοστάσιο
Jun
19
9:00 PM21:00

θεατρικό ηλιοστάσιο

Με το κοινό να χειροκροτεί όλο ενθουσιασμό, έκλεισε η παράσταση «Ένα Ταξίδι στον Κόσμο του Φλαμένκο» στο κατάμεστο Θέατρο Αλώνι την Κυριακή 19 Ιουνίου. Οι καλλιτέχνες μάγεψαν τους θεατές με το τραγούδι, τη μουσική και το χορό τους υπό το φως ενός λαμπρού φεγγαριού , ενώ η ιστορική διήγηση που συνόδευε το θέαμα έδωσε το πλαίσιο για την κατανόηση αυτής της παραδοσιακής τέχνης της Ισπανίας.

View Event →