Ο Φιάκας
Jun
2
12:30 PM12:30

Ο Φιάκας

κοινό από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε 25 Νοεμβρίου 1879 στο Γαλατά έως σήμερα.

Ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας (ο κεντρικός ήρωας, με τα πολλά και ποικίλα ονόματα), ζει παρασιτικά στην Κων/πολη του 1870, χρεωμένος ως το κόκαλο.

 

Κομψευόμενος, παριστάνει τον γόνο καλής οικογένειας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη και ρομαντική Ευανθία, που ανήκει στα ανερχόμενα αστικά στρώματα της εποχής, προσβλέποντας ολοφάνερα στην προίκα της. Η πλοκή κορυφώνεται όταν ο Φιάκας, που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η αληθινή, οικτρή οικονομική του κατάσταση, Bμηχανεύεται τη μεταμφίεση του σε Γερμανό βαρώνο που βρίσκεται «ινκόγκνιτο» στην Πόλη, και δοκιμάζει δήθεν, διατηρώντας την ανωνυμία του, την σταθερότητα και τη γνησιότητα των αισθημάτων της Ευανθίας, πριν να της κάνει πρόταση γάμου. Συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα και την ελλιπή ψευτο-γαλλική της μόρφωση, ζώντας λοιπόν σε μια ρομαντική ψευδαίσθηση, και συνάμα γοητευμένη από τους φανταστικούς τίτλους ευγενείας του αγαπημένου της, η νεαρή Ευανθία γίνεται εύκολο θύμα. Στο τέλος, αποκαλύπτεται η απάτη, η Ευανθία μετανοεί για την απερισκεψία της και όλα διορθώνονται και αποκαθίστανται.

View Event →
Θεατρική πανσέληνος
Aug
9
9:00 PM21:00

Θεατρική πανσέληνος

Κάτω από το φως της πανσελήνου ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι με τους συνεργάτες τους μέθυσαν από έκσταση και παρέσυραν το κοινό στα σεληνοφώττιστα ουράνια...

Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θέατρο, ποίηση, τραγούδι ( Μήδεια, Σαίξπηρ, Άμλετ, Καβάφης Ελύτης, Μπάστας ) με ιδιαίτερα νοσταλγικά και μελωδικά ακούσματα της νεότερης ελληνικής μουσικής ανθολογίας ( Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Καραίνδρου, Μικρούσικος ).

Με τους Βασίλη Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά

View Event →