Συναυλία μουσικής δωματίου "ήχοι υπό το σεληνόφως"
Aug
24
9:00 PM21:00

Συναυλία μουσικής δωματίου "ήχοι υπό το σεληνόφως"

Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράτει με τον βιολοντσελίστα Χρίστο Γρίμπα στο Θέατρο Αλώνι την Τρίτη 24 Αυγούστου, στην εκδήλωση της πανσελήνου του αυγούστου οπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα περιλαμβάνει την 2η σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο του L.V. Beethoven, την σονάτα του S. Rachmaninov καθώς και την ραψωδία του Γ.Ε.Λαζαρίδη με τίτλο 'Επιστροφή'. Το έργο αυτό, που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2009, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου πιανίστα και μέντορα Yonty Solomon.

View Event →
Ήταυρος στο υγρό μάτι της θεσσαλικής γης
Aug
13
9:00 PM21:00

Ήταυρος στο υγρό μάτι της θεσσαλικής γης

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ήταυρος, στο υγρό μάτι της θεσσαλικής γης» του Κάβουρα Ευάγγελου σε σκηνοθεσία Θανάση Ζέρβα στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια κατά την οποία η προσέλευση του κοινού ήταν αθρόα και η συγκίνησή του ιδιαίτερα μεγάλη, η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ Ν.Α.Μ.) σε συνεργασία με το Κέντρο για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα - Κάρλα (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) επαναλαμβάνουν την παρουσίαση του έργου στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στις 13 αυγούστου 2010 ωρα 09:00 μμ.

View Event →
Φθινοπωρινή ιστορία του Α. Αρμπούζωφ
Aug
6
9:00 PM21:00

Φθινοπωρινή ιστορία του Α. Αρμπούζωφ

Είναι παράλληλες διαδρομές μοναχικών ανθρώπων, δυο κόσμοι διαφορετικοί που τους τη συναίσθηση πως βρίσκονται στη δύση τους. Ο διάλογος των δύο ηρώων γεννιέται πότε από ένα τυχαίο περιστατικό και πότε σαν μια ψυχική ανάγκη. Τους μέρες που αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη, αλλάζοντας χώρο και χρόνο, ο συγγραφέας με μεγάλη μαστοριά τροφοδοτεί το διάλογο με μνήμες απ’ τη ζωή αυτών των δύο ανθρώπων, μνήμες προσωπικές που γίνονται αφορμή να γνωρίσουν και να πλησιάσουν δειλά, σαν έφηβοι ο τους τον άλλο. Με μικρά, σιγανά βήματα μικραίνουν την μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει, ξαναθυμούνται να ζουν και ν’ αγαπούν. Με ακαταμάχητο χιούμορ οι ήρωες αντιμετωπίζουν τους παιδικές συγκρούσεις τους, διασταυρώνοντας σιγά-σιγά τους μοναχικούς τους δρόμους, πετώντας από πάνω τους τη μοναξιά και την προσωπική τους απομόνωση. Η Φθινοπωρινή ιστορία είναι ένα έργο που υμνεί την αγάπη, την τρυφερότητα και τη ζωή των ανθρώπων.

View Event →
Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας
Aug
1
9:00 PM21:00

Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» - Δη.Πε.Θε.Λάρισας, συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια γόνιμης δραστηριότητας (1975 – 2010). Είναι μια επέτειος που τιμά την πόλη της Λάρισας και κείνους που πρωτοστάτησαν σε δύσκολους καιρούς στην ίδρυση του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου στην περιφέρεια, με τη γνωστή πολυσήμαντη ιστορία του.

Εκτός των άλλων εκδηλώσεων πού πραγματοποιήθηκαν για να γιορταστούν τα 35 Χρόνια, το «Θεσσαλικό Θέατρο», θα ανεβάσει το Καλοκαίρι τη σατιρική επιθεώρηση «οι αγαπητικοι της βοσκοπουλας». Η παράσταση θα περιοδεύσει το Καλοκαίρι σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

View Event →