Haig Yazdjian & Κατερίνα Παπαδοπούλου
Aug
17
9:00 AM09:00

Haig Yazdjian & Κατερίνα Παπαδοπούλου

Ο Haig Yazdjian, Αρμένιος συνθέτης με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος, εξαιρετικής ευαισθησίας ερμηνευτής και δεξιοτέχνης ουτίστας συμπράττει με την φωνή της Κατερίνας Παπαδοπούλου τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian, αλλά και παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, της Αρμενίας και της Σμύρνης.

View Event →
Καταλόγια…. σχεδίασμα ΙV
Aug
9
12:30 AM00:30

Καταλόγια…. σχεδίασμα ΙV

Πέντε κλασσικά δημοτικά τραγούδια που αναπαριστώνται με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.Τα συγκεκριμένα κείμενα εκτός από τέλειες συμπυκνωμένες τραγωδίες αποτελούν επίσης και τον μόνο συνδετικό κρίκο της  νεοελληνικής λογοτεχνίας με την κλασσική εποχή. Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει τα κείμενα αυτά είναι το ότι αποτελούν καταγραφές ακουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιστορίες που δε έχουν συγγραφέα, αλλά γεννήθηκαν μέσα από αφηγήσεις πραγματικών γεγονότων και πήραν τη μορφή ποιήματος (αργότερα τραγουδήθηκαν κιόλας) και μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα. Αυτό το στοιχείο τα καθιστά άρτια λογοτεχνικά και σίγουρα ικανά να στηρίξουν επαρκώς την αναπαράστασή τους μέσα από τους κώδικες του αρχαιοελληνικού θεάτρουΠέντε κλασσικά δημοτικά τραγούδια που αναπαριστώνται με βάση τους κώδικες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

View Event →
Piano στο Αλώνι
Aug
6
to Aug 7

Piano στο Αλώνι

To 2015 με αφορμή τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και με την επιμονή στο στόχο για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησε ένας πολύ σημαντικός θεσμός, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που τόσα χρόνια υπηρετεί. Το διήμερο φεστιβάλ πιάνου με τίτλο “Piano στο Αλώνι” με νεαρούς διεθνώς βραβευμένους ερμηνευτές σολίστ πιάνου σε συνεργασία με το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

View Event →
θερινό σεμινάριο  αρχαίου δράματος
Jul
19
to Jul 31

θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος

Πάντα με στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος και με πλαίσιο την πλούσια φύση του Πηλίου, το Θέατρο Αλώνι πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2015, για πρώτη φορά, ένα Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με εισηγήτρια την  – κορυφαία στο είδος  –  Λυδία Κονιόρδου και θέμα τις Βάκχες του Ευριπίδη. Μια σειρά από μοναδικές δράσεις ήταν αυτό που έκανε τις δύο εβδομάδες του σεμιναρίου μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Η καθημερινή πεζοπορία προς το ξωκλήσι του Αϊ-Λιά μέσα από τα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριού, η πρακτική έρευνα και ανάλυση του κειμένου, η εξειδικευμένη σωματική  και φωνητική εξάσκηση σε υπαίθριο χώρο, η ανάβαση προς την τοποθεσία Κρομμύδα και το πυκνό δάσος με τις οξιές μέσα σε προσωπική και συλλογική σιωπή βοήθησαν τους 32 συμμετέχοντες σπουδαστές και ηθοποιούς να προσεγγίσουν και να βιώσουν το ιδιαίτερα απαιτητικό είδος του αρχαίου δράματος με όλες τους τις αισθήσεις.

 

View Event →
θεατρικό ηλιοστάσιο
Jun
21
9:00 PM21:00

θεατρικό ηλιοστάσιο

Ανάμεσα στους παραδοσιακούς ήχους της γκάιντας και του κλαρίνου, με ένα πλήθος πηλιορείτικων εδεσμάτων και άφθονο καλό κρασί, φέτος ο θεσμός του εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου στο θέατρο «Αλώνι» είχε όλες τις αποχρώσεις, έτσι ώστε τα δρώμενα να αναλογούν και να συνάδουν απόλυτα με το δέος και την ιερότητα του χώρου. Δέος που προκαλείται από  το φυσικό ανάκλιντρο της πλαγιάς και ιερότητα που αναδύεται από την κυκλική ορχήστρα του θεάτρου.

View Event →