Το Μελτεμάκι
Aug
9
9:00 PM21:00

Το Μελτεμάκι

«Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ» έχοντας ως κύριο στόχο της τη συμβολή, την ανάδειξη και διατήρηση του πολιτισμού και μένοντας πιστή στην προβολή του Νεοελληνικού ρεπερτορίου, παρουσιάζει την ρομαντική κωμωδία του Παντελή Χόρν «ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΑΚΙ».

Ένα ελκυστικό κι έξυπνο παιχνίδι, γραμμένο με όρεξη και πολύ κέφι, είναι το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, μία από τις καλύτερες κωμωδίες του μεγάλου μας δραματουργού.

View Event →
Καμεράτα
Aug
6
9:00 PM21:00

Καμεράτα

Το θέατρο Αλώνι διοργανώνει το βράδυ της πανσελήνου, συναυλία Μουσικής Δωματίου με την Ευρωπαική Καμεράτα με σολίστ τον καθηγητή βιολιού στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Mozarteum Salzbuth Κ. Χρήστο Κανέττη. Είναι μια προσπάθεια καθιέρωσης τέτοιων μουσικών εκδηλώσεων την πανσέληνο του Αυγούστου δεδομένης της πανοραμικής θέσης του θεάτρου Αλώνι στο πανέμορφο περιβάλλον του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

View Event →
Περσεφόνη
Jul
26
9:00 PM21:00

Περσεφόνη

Το 2009 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, με διεθνή φήμη και ακτινοβολία Πάνω ἀπὸ ἑκατὸ ποιητικὲς συλλογὲς καὶ συνθέσεις, ἐννέα πεζογραφήματα (μυθιστορήματα τὰ ὀνομάζει), τέσσερα θεατρικά, ὅπως καὶ μελέτες γιὰ ὁμοτέχνους συγκροτοῦν τὸ κύριο σῶμα τοῦ ἔργου του. Πολυάριθμες μεταφράσεις, χρονογραφήματα καὶ ἄλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν τὴν εἰκόνα τοῦ δημιουργοῦ.

Ο Γιάννης Ρίτσος γνώριζε την πιο ουσιαστική ιδιότητα της ποιητικής τέχνης. Την απελευθερωτική της φόρτιση. Τέχνη και ελευθερία είναι στη συνείδησή του έννοιες αλληλένδετες. Γι’ αυτό προσπάθησε να συμβάλει ώστε οι αποδέκτες του έργου του να γίνουν σωστοί και ολοκληρωμένοι πολίτες, που σήμαινε για εκείνον ελεύθεροι άνθρωποι. Φρόντισε το έργο του να είναι το μέσον που θα οδηγήσει τον αναγνώστη-πολίτη σε ψυχική, πνευματική και ηθική άνθηση.

View Event →