Back to All Events

"Piano στο Αλώνι" Λευτέρης Γαβαλάς

  • Θέατρο Αλώνι Άγιος Γεώργιος Νηλείας Agios Georgios Nileias, Thessalia Sterea Ellada, 373 00 Greece (map)

Prelude and Fugue in A-Flat Major, BWV 862 (WTC I) Johann Sebastian Bach (3‘30“)

Piano Sonata No. 11 in B-Flat Major, Op. 22 Ludwig van Beethoven (6‘)

Ι. Allegro con brio

Les Jeux d’Eau á la Villa d’Este Franz Liszt (9‘)

Nocturne in E-Flat Major, Op. 9 No. 2 Frédéric Chopin (4‘30“)

Ιονική Σουίτα, Op. 7 Μάνος Χατζηδάκις (9‘)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λευτέρης Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 2004. Είναι σπουδαστής πιάνου στην τάξη της διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγού Αγάθης Λεϊμονή, στην Schola Cantorum (Παρίσι) και στο Ελληνικό Ωδείο (Αθήνα). Επίσης, είναι πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, από τον Ιούλιο του 2023 είναι πτυχιούχος αρμονίας με βαθμό Άριστα στην τάξη της Ελένης Αναγνωστοπούλου.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια από τους Michele Rossetti, Lilia Boyadjieva, Borislava Taneva και Θανάση Αποστολόπουλο, ενώ το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε στο φεστιβάλ «Corsi Internazionali di Interpretazione Musicale» στο Foligno της Ιταλίας.

Έχει δώσει συναυλίες σε χώρους όπως το Auditorium San Domenico (Foligno, Ιταλία), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" (Αθήνα), το Νομισματικό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς "VIII Concorso Pianistico Internazionale Citta di Spoleto", "Muse Competition 2020", "London Young Musician", "Great Masters Piano Competition - Vladimir Horowitz Edition", "International Moscow Music Competition" και "X.O.N. 2021".

Επίσης, διαχειρίζεται μια σελίδα με πάνω από 14 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram (@gavalas.pianist) με την οποία προσπαθεί να μοιραστεί την μαγεία της κλασικής μουσικής με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Το 2021 συνεργάστηκε με τον κορυφαίο μουσικό εκδοτικό οίκο G. Henle Verlag, σε μια διαφημιστική καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα.